Stop madspild, sundhedstips

Brug dine bananer – stop madspild

Brug dine bananerBananer er populært blandt mange danskere. Desværre ender de ofte i skraldespanden på grund af den korte holdbarhed. Hvilket er lidt ærgerligt.
Der er ingen grund til, at dine frugter ender i skraldespanden: Frys overmodne frugter.
Overmodne bananer kan bruges i kager, pandekager, sund is, smoothie mm. Banan er rige på frugtsukker, og bananmos kan med fordel erstatte sukkeret i dine kager. Tilsæt fx. 2 modne bananer (gerne overmoden, da det giver det bedste resultat) og mos dem godt, og kom dem i dejen til sidst. Det gør fx. din chokoladekage mere svampet.

Frys dine bananer

Når jeg fryser bananer ned, skriver jeg på posen, hvor mange der er i hver pose, samt dato. På den måde kommer jeg ikke tvivl om hvor mange der er i en pose, samt hvor længe de har ligget i fryseren.
Jeg brækker gerne bananen i mundrette stykker, eller skære dem i skriver, før jeg kommer dem i en frostpose og fryser dem ned. Frossen banan får en sødligere smag, og kan erstatte sukkeret i dine kager mm.
Når jeg skal bruge en pose, sætter jeg posen til optøning på køkkenbordet og når jeg skal bruge mine bananer kommer de en tur i min mini hakker.

Frys dine frugter

Har du andre frugter der er på nippet til at ende i skraldespanden så skær dem i tern og frys dem ned. Fx. fryser jeg blåbær, hindbær, jordbær, æbler og pære mm. Fx. fryser jeg frugtsaft ned i isterpings poser, så det nemt at bruge til saft i kager mm.

Inspiration: Banankage

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply