Brød og kager, Højtider

Krydderkage – nem og kalorielet

KrydderkageKrydderkage er en lækker og velsmagende kage i juletiden. Den er dejlig nem at lave og smager skønt til fx. en kop kaffe eller gløgg. Det er ikke så tit jeg bager krydderkage, men kagen smager nu skøn. Hele huset dufter af jule krydderier. En rigtig mormor opskrift på sådan en helt almindelig gammeldags skøn krydderkage.

Den oprindelige opskrift på krydderkage indeholder en masse tomme kalorier og derfor har jeg gjort kagen kalorielet, der indeholder omkring 125 kcal pr styk kage. Jeg har skåret ned på smørret og sukkeret, samt brugt kærgården light. Da kærgården er blød i det behøver du ikke smelte det. Du kan enten lave denne kalorielet krydderkage i sandform, springform 24 Ø eller evt. i kageform. Jeg har brugt rosiner, men du kan også bruge Korender, hvis du ønsker det. – Til dem der ikke kender korender, er det udsøgte, små, tørrede, kernefrie vindruer med en intens frugtsmag og aroma. Korender smager skønt i fx. brød, kager og konfekt. Prøv dem også i müsli og råkostsalat.

Krydderkage kan spises året rundt, trods de lidt julede krydderier, som er tilført kagedejen. Brunt Bagepulver kan bruges i et utal af opskrifter – lige fra honningkager, honningkage med smørcreme. Kagen kan fint spises og nydes uden glasur, men den er også dejlig med lidt hvid glasur.

Inspiration: Æbletærte med kanel

krydderkage

krydderkage en skøn julekage

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 250 g blødt smør
  • 250 g sukker
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 brev Brunt Bagepulver
  • 2,5 dl mælk
  • 1 pose Korender 75 g eller rosiner

Sådan gør du

  • Pisk smør og sukker sammen i en skål.
  • Pisk æggene i et ad gangen med en håndmixer eller røremaskine ved høj hastighed.
  • Tilsæt sigtet hvedemel, vaniljesukker og brunt bagepulver og rør det i sammen med mælken.
  • Rør til sidst korender i dejen.
  • Hæld dejen i en smurt sandkageform. Bag kagen nederst i ovnen i 55-60 min. ved 175 ºC ikke varmluft.
  • Afkøl kagen på en bagerist.

Noter

Hvis kagen allerede er blevet brun, men endnu ikke helt færdigbagt, kan den dækkes til med sølvpapir. Krydderkage holder sig frisk og saftig i flere dage, og er velegnet til frysning.
Følg bloggen på pinterest@dendia - Nemme opskrifter til en travl hverdag
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering