Aftensmad

Kyllingebryst med varm bønnesalat

kyllingebryst med varm bønnesalatKyllingebryst med varm bønnesalat er lækkert tilbehør til retter med kød, hvor du bager grønne bønner, tomater og lidt hvidløg kort tid i ovnen. Smages til med oregano. Bønnesalat er meget nem at lave, men smager helt fantastisk til blandt andet stegt kyllingebryst.

Når jeg skal bruge kyllingebrystfilet til min mad går jeg efter en god kvalitet. For der er stor forskel på kyllingekød, og det handler blandt andet hvor meget vand kødet er pumpet med. Dyre stykker kyllingebrystfilet er ikke nødvendigvis bedre end de billigere, men som udgangspunkt gælder reglen, at man får hvad man betaler for.

Når du steger kyllingebrystfilet er det et fedt om det er olie eller smør. Det er en smagssag, men jeg fortrækker at stege mine kyllingebryst på en grill stregepande i en lille smugle smør. Du kan selvfølgelig stege kyllingebryst som de er, men du kan også gøre noget andet. Enten lægge fileterne mellem to fryseposer, og så give dem nogle bank, så kyllingekødet bliver mere ensartet i tykkelsen. Du skal ikke smadre kødet fuldstændigt, men brug eventuelt en kødhammer eller en kagerulle, og giv det et par slag. Du kan også give oversiden af kyllingebrystfileterne et par rids med en skarp kniv.

Inspiration: Paneret kylling med timiankartofler

koteletter

Kyllingebryst med varm bønnesalat

Udskriv Pin Rate
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 4 Kyllingebrystfilet
  • 1 kg kartofler
  • 1 glas pesto
  • 400 g grønne bønner
  • 250 g cherrytomater
  • 1 stort løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1,5 spsk oregano
  • 1 spsk citronsaft
  • salt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  • Kog bønnerne i 2-3 minutter, og hæld dem over i et ildfast fad.
  • Hak løg og hvidløg fint, skær tomaterne i halve og bland dem sammen med bønnerne.
  • Hæld olie, krydderier og balsamico ud over grøntsagerne.
  • Bag bønnesalaten i 8 minutter ved 200 grader
  • Steg eller grill koteletterne 2-3 minutter på hver side.
  • Krydder kyllingebryst med dit yndlingskrydderi inden stegning.
  • Inden kartoflerne serveres vendes glasset med pestoen.
  • Servér Kyllingebryst med pestokartofler og varm bønnesalat.

Noter

Du kan evt lave en kold sovs af græsk yoghurt med friske krydderurter.
Følg bloggen på pinterest@dendia - Nemme opskrifter til en travl hverdag
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering