Dessert

Limefromage med gin og mangosirup

Limefromage
Limefromage er en lækker og cremet fromage med en mild smag af den søde mangosirup. Er du vild med Gin Hass, der består af gin, mangosirup og lemon sodavand og et strejf af lime. Er denne dessert noget for dig. Denne dessert er en traditionel citronfromage fra oldemors kogebog, som er lavet om til en limefromage og tilsat gin og mangosirup. Når man kan putte en skrive citron eller lime i sin gin, kan man vel også putte gin i sin citron/limefromage. Hvis du ikke vil have alkohol i din dessert for, at få en mere børnevenlig variant. Kan du lave den uden gin, men for at få desserten til at smage af en Gin Hass. Høre gin til i desserten. Limefromage skal have nogle timer i køleskabet for at sætte sig inden servering, derfor kan du med fordel lave den i god tid. Evt. dagen før.

Det kræver ikke de store kulinariske færdigheder at lave limefromage. Mange undgå opskrifter med husblas, fordi det tidligere er gået galt og maden er blevet ødelagt af klumpet husblas. Det kan jeg egentlig godt forstå, for det kan nemt gå galt, hvis man ikke er forsigtig. Når jeg arbejder med husblas lægger jeg et blad i af gangen, i rigeligt koldt vand så hvert blad bliver omsluttet af vand og ikke klistrer sammen. Husblassen smelter jeg ved middelvarme imens jeg røre rundt til husblassen er smeltet. For at undgå husblas klumper er det vigtigt, at husblassen ikke udsættes for for store temperatursvingninger. Altså hvis den udsættes for noget meget varmt og straks derefter noget meget koldt – eller omvendt. Det er derfor vigtigt at de forskellige ting man arbejder med har nogenlunde samme temperature.

Limefromage

Limefromage

Udskriv Pin Rate
Antal: 6 pers

Ingredienser

  • 3 æg
  • 80 g rørsukker
  • 4 blade husblas
  • 1 dl gin
  • 1 dl limesaft eller citronsaft
  • 1 tsk limeskal
  • 4 spsk mangosirup
  • 3 dl piskefløde

Sådan gør du

  • Læg husblas i en skål med koldt vand i 5 minutter.
  • Pisk æg og sukker sammen til en luftig æggesnaps. - Tager ca 5-7 min.
  • Vrid husblassen og kom den ned i en gryde sammen med 2 spsk. af limesaft eller citronsaft.
  • Opvarm ved lav varme indtil husblassen er helt smeltet. - Rør rundt imens.
  • Når husblassen er smeltet tages gryden af varmen, og den resterende limesaft og den revne limeskal, gin og mangosirup tilføjes.
  • Vend nu forsigtigt din limemasse sammen med æggesnapsen uden at slå for meget luft ud af æggesnapsen.
  • Pisk fløden til flødeskum.
  • Vend forsigtigt flødeskummen i æggesnaps/limemassen.
  • Anret din fromage i en stor skål eller i mindre portionsglas.
  • Sæt limefromage i køleskabet i nogle timer for at sætte sig inden servering. Du kan med fordel lave den evt. dagen før.
Følg bloggen på pinterest@dendia - Nemme opskrifter til en travl hverdag
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering