Stop madspild, sundhedstips

Madplan og fryseliste -print selv

madplanJeg har brugt madplan on/off. Med en madplan får du et overblik over hvad aftensmaden i den kommende uge står på. Med en madplan og fryseliste er det lettere at handle ind til den kommende uge.
Nederst i dette indlæg finder du madplan, fryseliste & indkøbsliste. Du kan evt. sætte madplanen og fryseliste i en ramme med glas og købe en tusch der kan skrive på glas. Derved kan du genbruge dem.

Madplan mindsker madspild

Med en madplan kan du oftest forudse, om der vil blive rester til overs fra et af ugens måltider. Hvis du fx. serverer kylling, ved du måske, at du vil have et kyllingebryst til overs. Det kan evt. bruges som én ud af mange ingredienser i pitabrød. Ved, at bruges ugens madrester mindsker du madspild og sparer penge, når du spiser dine rester i stedet for at fodre skraldespanden med dem. 😉 – Du kan evt. bruge mine stop madspild opskrifter.

Lav madplan og fryseliste – spar penge

Når du laver madplan, får du en mere varieret aftensmad. Da du har tid til at tænke over, hvad du vil spise til aften. Hvis du fx. er på SU eller skal spare, er madplaner en god idé, da det giver et overblik over, hvad skal købes ind til ugen. For ikke at skal stå hver uge og rode fryseren igennem. Kan det være en stor hjælp, at få skrevet ned hvad du har i fryseren er, hvilket gør det både lettere og hurtigere at lave madplan. Indkøbslisten kan du evt. have hængende på køleskabet og løbende skrive på hvad der mangler, at blive købt ind og kan holde dig til indkøbslisten og undgå impulsindkøb, når du kun køber ind, da du har en indkøbsseddel, at forholde dig til. Hvis du fx. ved en dag, hvor du ikke har tid til at lave mad, kan du lave dobbelt portion. Så er der lavet mad på forhånd og du undgår at spilde penge på købe pizza. 🙂

Attachments

File Description File size Downloads
pdf madplan 36 KB 163
pdf Indkøbsliste 58 KB 156
pdf fryseliste 60 KB 206
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply