Aftensmad, Stop madspild

Tomatsuppe cremet og lækker

tomatsuppeDer findes ikke noget bedre end hjemmelavet tomatsuppe. I en travl hverdag, skal aftensmaden fra tid til anden ordnes hurtigt. Hurtig mad behøves ikke at være kedelig mad. Der findes et utal af opskrifter på tomatsuppe efterhånden.
En god gammeldags tomatsuppe skal laves fra bunden. Der er selvfølgelig mange færdiglavede tomatsupper på markedet, men det er nemt at lave selv. Og så ved du jo hvad der er i. Der er flere måder du kan give din tomatsuppe mere smag. Udover hakkede tomater og tomatpure, der i sig selv er stærke smagsgivere. Rød peberfrugt er også en klassisk råvare, som sammen med løg og hvidløg, giver dybde til tomatsuppen. Du kan evt komme 1 groft hakket peberfrugt i suppen sammen under punkt 3 i min opskrift. Krydderier som timian, basilikum osv., kan man smage sin tomatsuppe til med. Sidst men ikke mindst tilsættes mælk. Denne ingrediens samler suppen virkelig godt, og er efter min mening, utrolig vigtigt i en hjemmelavet tomatsuppe. Man kan dog sagtens bruge en madlavningsfløde med en lavere fedtprocent, men da jeg ønskede en lidt sunder udgave har jeg brugt mælk.

Hvilke tomater til tomatsuppe

Tomatsuppe er mest anvendt som en forret, men med masser af brød til. Du kan også bruge suppen som en hovedret. Du kan anvende alle slags tomater til en tomatsuppe. De bedste er selvfølgelig friskplukkede tomater lige fra planten, hvor tomaterne har fået lov til at modne helt til sidst. Sådan er virkeligheden desværre ikke altid, men supermarkederne eller grønthandleren har bestemt også gode tomater året rundt. Men husk at tomaterne jo er det vigtigste i en tomatsuppe, så gå ikke på kompromis med kvaliteten. Tomatsuppen kan også laves med dåsetomater. Eller flåede tomater på dåse. Til denne opskrift skal du anvende fire dåser hakkede tomater.

Der er mange muligheder for tilbehør til tomatsuppe. Hvis du har lidt frisk brød, vil det også gøre sig godt til suppen. Har du gammelt brød, så laver du bare et par croutons, for at få lidt sprødt tilbehør. Tomatsuppen kan serveres både som forret eller hovedret, og hvis du gør lidt ekstra ud af anretningen kan den også sagtens bruges som gæstemad. Tomatsuppen er usandsynlig lækker, så der bliver sikkert spist op. Men har du alligevel en rest tilbage, så kan den sagtens fryses ned. Hæld suppen i en tær beholder med låg, og varm den godt igennem når du vil spise den. Helt simpelt.

tomatsuppe

Tomatsuppe

Udskriv Pin Rate
TAGS: flødeost, suppe, tomater
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • kg friske tomater
  • 2 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 3 dl grønsagsbouillon bouillonterning + 3 dl vand
  • 3 tsk paprika
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • salt og peber
  • 50 g flødeost evt. hvidløgsflødeost kan undlades

Sådan gør du

  • Skær tomater i grove stykker.
  • Skær løg og hvidløg groft.
  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, oregano, basilikum, bouillon, paprika.
  • Bring suppen i kog og lad den simre i 15-30 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt mælk og flødeost.
  • Smag til med sukker, salt og peber.
  • Server suppen med godt brød.
Følg bloggen på pinterest@dendia - Nemme opskrifter til en travl hverdag
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Opskrift Vurdering