Go Back
+ servings
tomatsuppe

Tomatsuppe

Tomatsuppe er en klassisk, cremet suppe. Denne opskrift på tomatsuppe er meget nem at lave, og kan evt. fryses ned, hvis du ikke får spist....
No ratings yet
Udskriv
Antal 4 pers

Ingredienser
  

  • kg friske tomater
  • 2 spsk olie
  • 3 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 tsk tørret oregano
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 3 dl grønsagsbouillon bouillonterning + 3 dl vand
  • 3 tsk paprika
  • 1 dl mælk
  • 2 spsk sukker
  • salt og peber
  • 50 g flødeost evt. hvidløgsflødeost kan undlades

Sådan gør du
 

  • Skær tomater i grove stykker.
  • Skær løg og hvidløg groft.
  • Opvarm olien i en gryde og sauter løg og hvidløg heri, til de bliver klare.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatkoncentrat, oregano, basilikum, bouillon, paprika.
  • Bring suppen i kog og lad den simre i 15-30 minutter. Rør rundt et par gange undervejs.
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt mælk og flødeost.
  • Smag til med sukker, salt og peber.
  • Server suppen med godt brød.
Keyword flødeost, suppe, tomater